felnötteknek

Pályázatok

 

A PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ LEJÁRT! AZ EREDMÉNYHIRDETÉSRE A DÍJAZÁSRA KERÜLŐKET SZEMÉLYESEN HÍVJUK MEG. A PÁLYÁZATTAL KAPCSOLATOS HÍREK TOVÁBBRA IS KÖVETHETŐK A FORGÓ MORGÓ PÁLYÁZAT FACEBOOK OLDALÁN!

Kedves Gyerekek, kedves Szülők, kedves Pedagógusok!

A 2016-ban, Forgó Morgó 10. születésnapján megjelent Forgó Morgó a tengeren című mesekönyv, majd az idén megjelent Körforgó Morgó, az új barát című mesekönyv után itt a folytatás! A Lehetséges? című új mesekönyvben a két főszereplő, Kati és Peti ismét új barátokat szereznek: ezúttal megismerkednek a vízóra-testvérekkel, Csobogáttal és Csobogátával. Ebből talán már gondolhatjátok, hogy a mesekönyv fő gondolatai a víz köré épülnek, de nem csak környezetvédelmi szempontból… A többi maradjon meglepetés az olvasáshoz, melyhez jó szórakozást kívánunk!

Szóval, a történetek már megvannak, de valami még nagyon-nagyon hiányzik: a rajzok, képek az egyes mesékhez. Arra gondoltunk, hogy követjük a korábbi hagyományainkat, és ebben a mesekönyvben is gyerekrajzokkal színesítjük a meséket!

Gyerekek! Olvassátok el a meséket és rajzoljátok le a kedvenc jeleneteteket!

A mesekönyv története önmagában is megállja a helyét, de valójában a két korábbi történet folytatása, néhány visszautalással a cselekmény korábbi eseményeire. Ha még nem olvastátok az első két mesekönyvet, és van kedvetek, itt találjátok őket: http://forgomorgo.hu/meseA mesék jobb megértéséhez és a rajzoláshoz segítség az honlap oktatói segédanyagok oldalán található!

A mesekönyvben a kisebb és dőlt betűvel szedett meserészek és mesék egy kicsit nehezebb, összetettebb témákat tartalmaznak. Ha úgy gondoljátok, hogy kisebb gyerekeknek ez még kicsit sok, akkor bátran ugorjatok a következő nagybetűs részhez!  

Az új mesekönyv tervezete, a pályázati útmutató és a nevezési lapok, valamint a weboldal adatkezelési nyilatkozata és szabályzata az oldal alján letölthető!

A pályázattal kapcsolatos hírek és fontos közlendők a Forgó Morgó Pályázat facebook oldalán követhetőek!

A Forgó Morgó programról itt találtok egy interjút a mesekönyv szerzőjével!

Jó rajzolást kívánunk minden lelkes Pályázónknak!